Sploh ne potrebujete tehtnice, samo kozarec jogurta!
Hitra jogurtova torta ‘v kozarcih’ je tako preprosta, da se pri pripravi preprosto ne morete zmotiti. Sploh ne potrebujete tehtnice, samo kozarec jogurta! Jogurt, s katerim je to pecivo pripravljeno, mu bo dal sočnost in mehkobo, sadje pa lahko dodate po želji. Lahko ga izpustite, vendar bo vsaki torti dodal posebno noto okusa in svežine. Recept je iz bloga o hrani @zalogajcic_hr.
Sestavine:
1 skodelica jogurta (ali grškega jogurta)
2 skodelici navadne moke
1 skodelica sladkorja
1/2 skodelice olja (olivno, kokosovo ali sončnično – dodajte po želji)
3 večja jajca
1 pecilni prašek
1 vanilijev sladkor
Ščepec soli
Suho sadje: brusnice, rozine ali sveže, kot so: maline in borovnice; ali čokoladne kapljice, dodamo po želji, vendar največ 100 g, da se biskvit ne usede
Priprava: Pečico segrejemo na 180 stopinj. V posodo za pripravo damo najprej jogurt, nato skodelico operemo in osušimo, ker bo merilo za ostale sestavine. Dodamo moko, sladkor, pecilni prašek in sol. Dodamo olje, jajca in vanilijev sladkor. Mešajte z lopatko, dokler zmes ne postane homogena in gladka; če dodajate suho sadje, ga malo pomokajte in vmešajte v zmes, lahko ga tudi za par ur namočite v svežem pomarančnem soku ali čem po želji.
Maso vlijemo v model (velikosti 30 x 10 x 7 cm) namazan z maslom in pomokan (odvečno moko otresemo). Na vrh položite sadje (če uporabljate sveže), ki ste ga malo potresli z moko in pecite v ogreti pečici 45 minut, torej toliko časa, da je torta popolnoma pečena – dokler zobotrebec, ki ga zapičite v sredino, ne pride čist ven ven. . Uživajte!