Te mehke in neverjetni cimetovi svaljki niso samo pusti, pripravljen so od začetka do konca v samo eni uri. Recepti za cimetove zvitke so običajno zapleteni in se pripravljajo dolgo, včasih traja celo noč, da se testo spočije, zato so prava muka, če se vam lušta prav ta slaščica.
Če si želite cimetove rolice in jih želite takoj, imamo hitro rešitev.
Sestavine:
1/2 skodelice instant kvasa (2 paketa)
1 skodelica tople vode
1/3 skodelice stopljenega kokosovega olja
1 čajna žlička soli
1/2 skodelice večnamenske moke
1/4 skodelice + 1 čajna žlička sladkorja
2 žlici stopljenega kokosovega olja (za nadev)
1 žlica cimeta (za nadev)
1/2 skodelice rjavega sladkorja (za nadev)
1 1/2 skodelice sladkorja v prahu (za glazuro)
2-3 žlice vode (za glazuro)
1/4 čajne žličke vanilijevega ekstrakta (za glazuro)
Priprava:
Vodo segrejemo do tople in vanjo stresemo žličko sladkorja in ves kvas. Premešamo in pustimo nekaj minut, da se aktivira. Dodamo tretjino skodelice kokosovega olja, sol, dve skodelici moke, preostalo četrt skodelice sladkorja in mešamo, dokler se zmes ne poveže. Postopoma dodajajte preostalo moko, dokler zmes ne odstopi od sten posode, vendar je še vedno mehka in rahlo lepljiva.
Testo prestavimo na pomokano površino in nekajkrat pregnetemo, dokler ne dobimo gladke krogle. Skledo potresemo z moko in vrnemo testo v skledo. Odstavite, medtem ko pripravljate nadev. V majhni skledi zmešajte cimet in rjavi sladkor ter premešajte.
Pult potresemo z več moke in kroglico testa zvrnemo na pomokano površino. Testo razvaljamo v pravokotnik in namažemo z dvema žlicama stopljenega kokosovega olja, pustimo prost rob. Olje potresemo z mešanico cimeta in rjavega sladkorja in z rokami nežno premešamo, da enakomerno obloži naoljeno testo. Nato z valjarjem rahlo povaljajte, da sladkor in cimet vtisnete v testo.
Testo začnemo nežno zvijati in ko ga razvaljamo do konca, izrežemo približno tri centimetre debele kolobarje in jih polagamo v pomaščen pekač. Dobiti bi morali približno 12 rolic.
Zvitke pokrijemo s plastično folijo in postavimo na toplo, da se podvojijo, približno 20 do 30 minut.
Pečico segrejemo na 200 stopinj in damo zavitke pečt približno 15 minut. Pustite jih nekaj minut, da se ohladijo, preden jih glazirate in postrežete.
Pripravite glazuro tako, da zmešate sladkor v prahu, vodo in vanilijev ekstrakt. Po potrebi dodamo malo vode, da razredčimo, ali sladkorja, da zgostimo. Razporedite po toplih cimetovih zvitkih.