Odkrili so prisotnost bakterije, ki lahko povzroči resne prebavne težave, vključno z drisko, trebušnimi krči in vročino.
Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) je v okviru letnega programa vzorčenja odvzela vzorec piščančjega mesnega pripravka v prometu, v katerem je uradni laboratorij potrdil prisotnost bakterije Salmonella Enterica.
OPIS IZDELKA:
- TIP/OZNAKA: Piknik BBQ Piščančji Steak
- PORABITI DO: 22.5.2024
- LOT/SERIJA: 1202641489
- PROIZVAJALEC: Perutnina Ptuj d.o.o., Potrčeva 10, Ptuj
- VRSTA TVEGANJA: Mikrobiološka tveganja
- DRŽAVA POREKLA: Slovenija
OPIS NEVARNOSTI: Prisotnost bakterije Salmonella Enterica. Živilu je pretekel rok uporabe. V primeru, da imajo živilo zamrznjeno, potrošnikom svetujejo, da živilo ne zaužijejo temveč ga zavržejo ali vrnejo na mesto nakupa.
Pozor! Prisotnost te bakterije v živilu lahko povzroči hude zdravstvene težave. Če ste kupili ta izdelek, ga nemudoma zavrzite ali vrnite na mesto nakupa.